Ádám

Ádám 7 éves. Családjával Kaposvár peremterületén, egy hétvégi házban lakik. A ház alapterülete  kb. 17 m2, egy helyiségből áll. Ez az egy helyiség „többfunkciós”: konyha, fürdő, gyerekszoba, nappali, szülői háló „egyszerre”. Víz sajnos nincs: ez az utca utolsó háza, ide már nem vezették be: az apa a második szomszédból hozza műanyag ballonba.  Ádám nem egyke: három kisebb testvére van. Az anyai nagymamája meghalt, nagypapája súlyosan rokkant, így édesanyja neveli a legfiatalabb öccsét is, aki 16 éves. Ő is velük lakik. Így aztán heten élnek 17 m2-en.

 

A berendezés: két szekrény, franciaágy (anya alszik rajta a 3 kisgyerekkel), rácsos babaágy a legkisebbnek, heverő a 16 éves fiúnak, egy szék. Ádám apukája egy összecsukható ágyon alszik. Az egyik sarokban egy kályha, azzal fűtenek, és Ádám anyukája azon főz. Asztal vagy egyéb bútor már nem fér el. Az édesapa munkanélküli – ha tud, alkalmi munkát végez. Az édesanya a gyerekekkel van otthon, anyasági ellátást kap.

Sok szegény családot ismerünk, de ilyen rossz körülmények között egyikük sem lakik. Önkormányzati bérlakásra jogosultak, többször is pályáztak – sikertelenül.  CSOK-ra nem jogosultak.

A környéken vannak eladó ingatlanok, aránylag olcsón, amelyek nagyobbak, és be van vezetve a víz. Szeretnek ezen a környéken lakni, hiszen a közeli iskolába, óvodába járnak a gyerekek, itt élnek a rokonaik. Elhatároztuk, hogy egy gyűjtést indítunk, hátha sikerül annyi pénzt összegyűjteni, hogy egy új lakásba költözhessenek.

Az alábbi videó róluk szól: https://www.youtube.com/watch?v=LqcWo3wNwWQ

Ha teheti, kérjük segítsen!

Ha csak kisebb összeget tud utalni, az is segítség… sok kicsi sokra megy! J

Bankszámlaszámunk: 10103214-04481000-01003009

Közleményrovatba kérjük írja be: Ádámnak segítek

A személyiségi jogok védelmében „Ádám” nem a valódi neve a család legidősebb gyermekének.

Ha valaki szeretné megismerni a családot, vagy egyéb információt megtudni róluk, telefonon keresse alapítványunkat: 0630/2690644