2014. február

  • NEA-Tf-14-M pályázatán 600.000 Ft-ot nyer alapítványunk. A támogatást 2014 folyamán bérköltségekre, és az adományok szállítási költségeire fordítjuk.
  • Egyik támogatottunk, egy édesanya, – aki egyedül neveli két fiát, akik közül az egyikük Markaff-szindrómás, és szívtranszplantációja volt 2013. januárjában – visszaköltözik saját lakásába. Az elmaradt rezsiköltségek kifizetésében alapítványunk anyagi segítséget nyújt.
  • Egyik támogatottunk rossz állapotú vályogházának kéménye felrobban és födém feletti része megrepedezik, részben leomlik. Mivel ez a ház egyetlen kéménye, amelybe kötött sparhelt nemcsak a fűtést biztosítja a házban élőknek (egy édesanya négy gyermekével), hanem a meleg vizet és a meleg ételt is, ezért nagyon gyorsan kell cselekednünk. Alapítványunk megszervezi, hogy két helyi ill. szomszéd faluban élő szakember azonnal nekilásson lebontani és visszaépíteni a megrongálódott kéményt. A szükséges építőanyagokat alapítványunk vásárolja meg és szállítja a helyszínre. A családnak csak 5 napot kell ideiglenes fűtéssel és hideg élelemmel kihúznia.
  • Új család kér támogatást tőlünk. Egy rossz állapotú, áram nélküli házba költözik egy 7 tagú család: nagyszülők, szülők, és 3 gyermek. Alapítványunk segít az árambekötés ügyintézésében, és a ház bebútorozásában.