2014. május

  • Egyik kétgyermekes családunk, aki a nagyszülők házához toldott egy helyiségben él, egy nagyon rossz állapotú lakóházat vásárol. A házat beköltözés előtt teljesen fel kell újítani. Alapítványunk vásárol egy használt betonkeverőt, és kölcsönadja a családnak, ezzel is megkönnyítve a felújítást.
  • A törvényi előírások szükségessé teszik, hogy alapítványunk kérelmet nyújtson be az illetékes bírósághoz a közhasznú jogállás megtartásához/megszerzéséhez.
  • Charlotte Easson svájci fiatal leány iskolai feladata keretében adomány-projektet szervez. Május 24-én édesapjával és budapesti összekötőivel eljönnek Kaposvárra, és aztán közösen felkeresünk 5 családot, akiknek Charlotte Svájcban összegyűjtött adománycsomagot nyújt át. A támogatott gyermekeknek különösen nagy élmény ez a találkozás: egy kortársuk, aki angolul beszél, megy el hozzájuk. Előtte hosszan készülődünk: megtanítjuk őket angolul köszönni, bemutatkozni.
  • Május 31-én a Szent Imre Plébánia szabadtéri Majálisára hozunk be autóval 18 gyermeket. Kriszta és Sanyi ebédre finom bográcsgulyást főznek, a fiúk hatalmasat fociznak Bélával és Zolival. Marcsi, Andi, Ibolya és Zsolt egész nap segít, kíséri a gyerekeket a programokra.