2015. február

Február 3-án Gigében, a Polgármesteri Hivatal nagytermében alapítványunk ruhaosztást szervez az adományba kapott, felesleges ruhákból. A ruha és cipőosztást kb. 30 falusi lakos keresi fel.

Egyik támogaHázi áldás 02.04.tott család kérése, hogy szeretnék a házukat megszenteltetni. Egy katolikus papot hívunk, aki alapítónk és kuratóriumi tagjaink részvételével február 4-én kis ünnepség keretében felszenteli a házat. Ajándékot viszünk, és közösen imádkozunk a háziak egészségéért is.

Egyik édesanyáról kiderül, hogy babát vár, és már a 5. hónapban van, de még nem volt orvosi és védőnői vizsgálaton. Rábeszélésünkre elmegy a kötelező vizsgálatokra, – szerencsére mindent rendben találnak. Viszünk a családnak a babaváráshoz szükséges felszereléseket (babakocsi, kiskád, babaruha, …)

Kuratóriumi gyűlésünkön 3 támogatott családtól búcsúzunk el: vagy költözés miatt, vagy mert úgy látjuk, már nem szorulnak rá alapítványunk támogatásákeresztvetés 02.04.ra.

3 új család kér támogatást alapítványunktól: egy nagymama, aki egyedül neveli két árva unokáját, egy albérletben élő 3 gyermekes család, és egy megromlott házastársi kapcsolatban élő édesanya, aki 3 gyermeket nevel, akik közül a legidősebb szellemei fogyatékos és mozgáskorlátozott. Mindhárom családot felvesszük a támogatottak közé.