Köszönjük’2018

 

Milyen volt a 2018-as esztendő? 

Az egyik oldalon: sikertelen pályázatok, félreértésből másnak utalt milliós adomány, a közmunka–lehetőség beszűkülése. Másrészről: lelkes és elkötelezett önkéntesek, nagy összegű magán-adományok, új felajánlások, kezdeményezések. Elkeseredés és öröm, siker és sikertelenség, támadások és támogatások.  A fenyegető forrás- hiány miatt 6 családtól búcsúztunk el az év során. Programjaink „kiárusítása” nyomán azonban annyi magánadományt kaptunk, hogy minden tervezett programunkat meg tudtuk valósítani. 16 családot támogattunk élelmiszerrel, ruhával, jó szóval, szívvel, szeretettel.  5 kisgyermekes családhoz jártunk hetente Baba-Mama felzárkóztatást tartani.  A Madár utcai Általános Iskolában 6 hhh. tanulót, vidéken saját otthonában 8 hhh. tanulót korrepetáltunk. Januárban a Patcai Élményközpontban töltöttünk egy jókedvű napot. Nyáron Kaposváron és vidéken 8-8 alkalommal tartottunk nyári napközis foglalkozást. Idén 14 gyermek részvételével Fonyódligeten volt nyári táborunk. Húsvéti és Karácsonyi Ünnepségünkre mindenkit, felnőtteket és gyermekeket is meghívtunk. A lelki program mellett a közös étkezés és a vidám, lelkes „csoki-szerző” játék sem maradhatott el. Új kezdeményezésként novemberben Fotókiállítást és tárlatvezetést szerveztünk a kaposvári Agórában.

És egy ajándék: az idei év legszebb, szívmelengető története. Egy békés őszi délutánon beszélgettünk a nyolcadikos nagyfiúval: hova tovább, mit szeretne tanulni? Több lehetőséget is említett, a szokásos pincér-szakács-hentes mellett az erdészeti szakiskolát.  Beszélgettünk, miért is lenne jó ez a suli: megtanul munkagépeket, teherautót vezetni, lesz majd biztos állása… Máténak egyre jobban tetszett a „szép jövő”, és végül nevetve azt mondta: Tudja mit Ibolya néni, ha majd elvégzem, és lesz pénzem, én is csinálok egy alapítványt, veszek egy teherautót, aztán elviszem magukat, elviszek mindenkit a Balatonra….   

Máté a fizetéséből nem nagy házat akar építeni, nem szuper-autót, szobafalnyi smart-tévét, számítógépet akart venni … nem. Máté jót akar tenni, adni, örömet szerezni….

Mi továbbra is segítjük a szegényeket.

Ha teheti, támogasson bennünket!

www.facebook.com/MelybenRemenyben/  

Bankszámlánk: 101032114-04481000-01003009