Karácsony 2014.

December 20árnybáb-paraván karácsonyfával.-án Karácsonyi Ünnepet tartottunk a Gigei Közösségi Házban. 11 család fogadta el  a meghívásunkat.  A gyerekek műsora után  a “Szúrós szőrű bárányok” történetét mesélte és  bábozta el Mária és Csilla.

A meséről aztán  beszélgettünk Ibolya vezetésével: a két furcsa báránykáról, akik mások mint a többiek. Mit jelent kitaszítottnak, kiközösítettnek lenni?  Milyen érzés, amikor elutasítanak bennünket? Aztán arról a különös éjszakáról, az első karácsonyról. Amikor angyalok jelentek meg az égen, és hírül adták Jézus születését. És a két kisbárány elment Jézushoz. Kit találnak?  Milyen körülmények közé született Jézus, az Isten fia?  És ő is elutasította ezt a két csúnya báránykát? Nem, Jézus magához hívta őket! Jézus senkit nem utasít el. Neki mindegy, hogy okos vagy buta valaki, hogy hol lakik, hogy mennyi pénze van, hogy milyenek a szülei, milyen családból származik, …. neki ez teljesen mindegy…. Hív, hogy figyeljünk rá!  És miért? Miért vágyik arra, hogy felkeressük őt, hogy odamenjünk hozzá? Mert szeret bennünket!  Úgy, ahogyan vagyunk, olyannak, amilyenek vagyunk. És jót akar nekünk!  És ha oda megyünk hozzá, akkor  a szeretetével  „át tud változtatni bennünket”. Lehet, hogy külsőleg ugyan olyanok maradunk, mint eddig, de belül mássá válunk, ha találkozunk Jézussal, ha rá figyelünk, ha vele éljük az életünket.

Aztán énekeltünk, imádkoztunk, majd közösen vacsoráztunk: egy asztalnál a támogatók és a támogatottak, a “gazdagok” és a “szegények”. kép 1 044

És azután következett az, amire a gyermekek már olyan régóta vártak: elmentünk minden családhoz, és kiosztottuk a karácsonyi ajándékdobozokat, amelyeket a Kisfaludy Iskola diákjai készítettek a támogatott gyermekeknek. Volt izgatott kicsomagolás, öröm és  köszönet …. szép este volt.