Köszönjük 2014.

unokatestvérek

2014-ben alapítványunk 23 mélyszegénységben élő családot (100 fő) támogatott adományokkal és „jó szóval”. Alapítványunk különlegessége, hogy nem csak tárgyi adományokat adunk, hanem igyekszünk személyes, tiszteleten és szereteten alapuló kapcsolatot építeni a támogatott családokkal. Folyamatosan és komplexen segítünk – azt gondoljuk, ezáltal lehetséges változást elérni. Az élelmiszer (264 db csomag), írószer (32 gyermeknek), gyógyszer, bútor (23 alkalommal), ruha (88 zsáknyi), vetőmag (17 családnak), háztartási felszerelés (25 alkalommal) és egyéb tárgyi adományok kiszállítása során sokat beszélgetünk: kérdezünk, figyelmesen hallgatunk, megoldásokat keresünk.

Folytattuk a péntekenkénti korrepetálást (12 gyermek), amit a gyermekek saját otthonában végeztünk, és a nyári napközit (8 alkalom). Több rendezvényre (Majális, Cigány Ifjúsági Találkozó) vittünk a gyermekeket (8-20 fő). Húsvéti és Karácsonyi Ünnepségünkön beszélgettünk, együtt imádkoztunk, játszottunk és aztán közös asztalnál étkeztünk a szegényekkel. Ezek a néha vidám, néha szívmelengető alkalmak mindannyiunk számára emlékezetesek maradnak.  Idén is megrendeztük „Koncert a Reményért” jótékonysági rendezvényünket, amelynek 350.000 Ft-os bevételét tűzifára és élelmiszerre fordítottuk. Karácsonyra a Kisfaludy utcai Tagiskola diákjai készítettek személyre szóló cipősdoboz-ajándékot 52 szegény gyermek számára.

A támogatás új formáit is folyamatosan kutatjuk. Idén kísérleti jelleggel elindítottuk biobrikett programunkat. Támogatottaink közreműködésével környezetbarát módszerrel  1400 db biobrikettet gyártottunk, melyet a munkában részt vevők között osztottunk szét.

2014-ben működésünkben is több változás történt. Damjanich u. 20/5. sz. alá költöztünk, így önálló irodánk, és nagyobb raktárunk lett. Vásároltunk egy használt Volkswagen Transportert, amely megkönnyíti az adományok és a személyek szállítását. Megújult a honlapunk is, tekintse meg!

Köszönjük, hogy adományával lehetővé tette mindennek a megvalósulását.

Kérjük, támogasson bennünket 2015-ben is!