Köszönjük ‘2016.

DSC_7595Az elmúlt évben is nagyon sokan segítették alapítványunkat különböző módon: pénz vagy tárgy-adománnyal, önkéntesmunkával, imával, vagy érdeklődő, bátorító, bíztató szavakkal. Szeretnénk köszönetet mondani, és egyúttal beszámolni alapítványunk tavalyi tevékenységéről.

2016–ban is folytattuk a már 6 éve elkezdett munkánkat: szociális és mentális, szellemi és lelki támogatást nyújtottunk annak a 22 családnak, akiket már több éve folyamatosan segítünk. Tevékenységünk két kulcs-szava: kapcsolat és közösségépítés.

Tárgyi adományainkon túl – havi élelmiszercsomag (264 db/év), írószer (35 tanulónak), gyógyszer, bútor, ruha (84 zsák/év), vetőmag (16 család) – nagy hangsúlyt fektettünk a családlátogatásra, a beszélgetésre, a problémák mélyebb megismerésére.  Meggyőződésünk, hogy csak így tudunk hatékonyan segíteni.DSC_4285

Kiemelten fontosnak tartjuk a gyermekek, a jövő nemzedék komplex támogatását. 2016 tavaszán „Növő-Jövő” programunk keretében 6 kisgyermekes családot látogattunk heti rendszerességgel otthonukban (102 alk), hogy a gyermekgondozásban, nevelésben segítsünk. 5 alkalmas kamaszlányklubot valamint Ciklus-showt szerveztünk (6-10 fő). Folytattuk a korrepetálást (20 tanuló-heti 1 alkalom) és a nyári napközit (14 alk). Mecseknádasdi 4 napos nyári táborunkban 15 gyermek vett részt. Karácsonyra 64 gyermeknek adhattunk ajándékot.

A Húsvétot és a Karácsonyt a támogatott családok aktív részvételével ünnepeltük. A Karácsonyi ünnep tán legszebb pillanata volt, amikor arra a kérdésre, mi is az a közösség, az egyik anyuka mosolyogva azt mondta: „Hát az olyan valami, mint ahogyan mi most itt együtt vagyunk.”DSC_4928

Mindezt csak saját erőforrásból nem tudtuk volna megtenni! Köszönjük mindenkinek, aki segített, és adományával lehetővé tette mindennek a megvalósulását.

Munkánkat folytatjuk 2017-ben is. Kérjük, ha lehetséges, idén is támogasson bennünket!DSC_3963