Köszönjük mindenkinek!

2013 – ban is tovább folytattuk a 3 éve elkezdett, és egyre bővülő tevékenységünket. Azt tapasztaljuk, hogy bár a legszembetűnőbbek az anyagi nehézségek, legalább ennyire fontos foglalkoznunk a család szociális, pszichés és lelki problémáival is.

Ezért a havi élelmiszer , valamint írószer, gyógyszer, bútor, ruha , vetőm ag és egyéb tárgyi adományokon kívül nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy mindig legyen időnk beszélgetni, problémáikat mélyebben megismerni. Célunk, hogy mentálhigiénés tapasztalatainkra támaszkodva felderítsük, mik azok a pszichés nehézségek, melyek akadályozzák a kitörést.

24 családot támogattunk (12 roma, 8 magyar és 4 vegyes család) szeretettel, odafigyeléssel és reménnyel. Két új programot is indítottunk a Csökölyi Általános Iskolában: bábszakkört (alsó tagozatos gyermekek számára) és családi életre nevelő foglalkozást (kamaszlányok számára). Folytattuk a heti korrepetálást és a nyári napközit az iskoláskorú gyermekek részvételével. Idén először teljes családok kal mentünk kirándulni a Balatonra – jó volt megtapasztalni a felnőttek örömét is! Ez a kirándulás egyúttal szeretettel teli, nyilvános közösségvállalás volt velük. Idén először szerveztünk Karácsonyi Ünnepet: beszélgettünk a karácsony lényegéről, Jézusról, és arról, hogy Jézus szegények közé, szegénynek született. Énekeltünk, imádkoztunk, és közösen vacsoráztunk ezen az estén.

Köszönjük, hogy adományával lehetővé tett e mindennek a megvalósulását.
Munkánkat folytatjuk 2014 – ben is, ezért szeretettel hívjuk, ha lehetősége engedi, vigye el hírünket családtagjainak, barátainak, ismerőseinek , hogy ők is megismerhessék a segítségnyújtás örömét.