Mi történt 2022-ben?

Öröm és felszabadultság a Covid-korlátozások után: végre szabadon folytathattuk a családgondozást (14 család, 75 személy), a korrepetálásokat (26 iskolás), ingyenes turkálókat szerveztünk, valamint nyári napközit, táborokat, kirándulásokat, karácsonyi és húsvéti ünnepséget.
Új projektünk az ösztöndíj-rendszer, melynek anyagi hátterét Péter Dániel és Viki biztosította. Minden iskolás a teljesítményének függvényében havi juttatásban részesült. Az alsó tagozatosok a félév során “összegyűjtötték” az ösztöndíjukat, aztán a félév végén elmentünk, és segítettünk nekik “elvásárolni”. Ezzel próbáltuk tanítani nekik a pénz beosztását, helyes kezelését. Hatalmas örömmel vásároltak, és nem csak maguknak, hanem a testvéreknek, sőt, volt aki az anyukájának is vett valamit.
Év végére az egyre nagyobb áremelések, és a hatósági ár bevezetése újabb problémát jelentett: nehézzé vált a havi élelmiszercsomaghoz szükséges tartós élelmiszerek beszerzése.
Köszönünk minden segítséget, amelyet az elmúlt évben kaptunk: a pénzadományokat, az önkénteseink idejét, energiáját, a kaposvári Kisfaludy Általános Iskolának és a Nagyboldogasszony Általános Iskola és Gimnáziumnak az élelmiszer és ajándék gyűjtést. Köszönjük a tárgyadományokat és minden jószándékú ember segítségét, amelyet alapítványunk támogatásán keresztül az általunk támogatott szegény családok megsegítése érdekében tett.
Folytatjuk a munkát, és minden támogatásnak nagyon örülünk!
Köszönjük! ?