Az alapítás története

Az Alapítványt 2010 decemberében alapítottuk. A Kapos TV az utóbbi években karácsonyi ajándékkal kedveskedik néhány rászoruló családnak. Ilyen családokat keresve döbbenetes, kilátástalan helyzetekkel találkoztunk. Ezekkel való szembesülés indított bennünket arra, hogy létrehozzuk ezt az alapítványt.repedt plafon virággal

Ezeknek a családoknak a többsége hátrányos helyzetű Somogy megyei kistérségekben él, és sokszor a mindennapi élelemre sincs elegendő pénze. A családok felnőtt tagjai rendszerint alacsony iskolai végzettségűek, szakképzetlenek, és kicsi falvakban élnek, ahol számukra nincs semmiféle állandó munkalehetőség. A mezőgazdasági alkalmi munkák az év egy részében némi megélhetést nyújtanak, a téli hónapokban azonban a családi pótlékból és a munkanélküli segélyből kellene megélniük, nevelni gyermekeiket.

A legtöbb család csonka: rendszerint az apa, (néha az anya) hagyta el házastársát és gyermekeit. Néhány esetben deviza-alapú kölcsönt is hagyott hátra, és sem ennek törlesztésében, sem a gyereknevelés anyagi terheinek viselésében nem vesz részt. A legtöbb család életét még valamilyen szerencsétlen tényező, betegség, fogyatékosság, haláleset is nehezíti.