Sarolta

anya ülve, gyerekekkelSarolta vagyok. Az első házasságomból két leányom született, de nem sikerült a közös élet, elváltunk. Újra férjhez mentem, a második házasságomból született egy kisfiú. A második férjem alkoholista volt, és agresszív lett, ha ivott, megvert a gyerekek előtt is. Nem bírtam tovább, elmenekültünk a gyerekekkel a közös házunkból. Nem sokkal ezután a férjemet megtalálták a házunk udvarán, eszméletlenül. Kórházba került, ott azt mondták, mérget ivott. Nemsokára meghalt. A férjem rokonsága engem okol a mai napig a haláláért. Addig beszéltek, amíg már nem tudtam a faluban sem maradni.

Vettünk egy kis házat egy másik faluba, és oda költöztünk. Ott megismerkedtem egy férfival. Kedves volt, szerette a gyerekeket is, főleg a kicsi fiamat. Neki nagyon nagy szüksége volt apára. Hozzámentem. A harmadik férjem vállalkozásba kezdett, Bt-t alapított. Én is beltag lettem. Mindent aláírtam, amit elém tett, megbíztam benne. A vállalkozás tönkrement, s vele együtt a házasságunk is. Egyik nap a férjem hazajött, fogta a ruháit, és összepakolt. Mit csinálsz? – kérdeztem. Elmegyek! – mondta és tényleg elment. Néhány hónap elteltével az APEH küldött egy fizetési felszólítást. Ebből tudtam meg, hogy a vállalkozás adóssága meghaladta az 500.000 Ft – ot, és ez állandóan növekszik. Mivel beltag voltam, ha nem fizetek, elárverezik a házamat. Aztán jött még néhány fizetési felszólítás a céges adósságokról. Megpróbálok mindent kifizetni, de állásom nincs, takarítani járok házhoz. Egyéb jövedelmem nincs, csak ami a gyerekek után jár.

Nemrég megismerkedtem egy férfival. Összeköltöztünk, jól megértjük egymást. Neki van állandó munkája. Terhes lettem. Nagyon örültem a babának, bár aggódtam is, hogyan bírjuk majd anyagilag. Aztán megvonták tőlem a családi pótlékot, mert a volt férjem, aki Ausztriában dolgozik, ott megigényelte, és állítólag az Uniós jog szerint, mivel nekem nincs bejelentett munkahelyem Magyarországon, ő jogosult a családi pótlékra. Az ügyintézés több hónapig tart, és én itt maradtam pénz nélkül, három gyerekkel, várandósan. A rengeteg idegeskedés miatt Karácsony előtti éjszaka beindult a szülés, és már nem tudták leállítani: megszületett a babám 23 hetesen. Azt mondták, nem tudják életben tartani… Karácsony éjszakáján pedig a 18 éves nagylányom elszökött az apjához….